Nieuwe website voor DuurzameDemografie.be


DuurzameDemografie.be heeft een nieuwe website gekregen. Naast de andere ‘look’ zijn er verschillende nieuwigheden:

  • WordPress-platform. De vorige website had geen beheersysteem waardoor je voor elke aanpassing de html-code moest aanpassen (niet zo gebruiksvriendelijk…). De nieuwe website gebruikt het WordPress beheerplatform dat het beheren van de website sterk vereenvoudigd.
  • Nieuwsberichten. Af en toe valt er in de media wel iets te lezen over overbevolking. Wij proberen de meest relevante berichten te verzamelen en op onze website te plaatsen zodat je zelf niet moet zoeken naar interessante berichten over het onderwerp. Meestal zullen het doorverwijzingen zijn maar soms zullen we zelf een korte samenvatting of reactie plaatsen waar je dan op kan reageren. Wil je zelf iets schrijven en hier laten publiceren? Stuur het maar op en we bekijken de mogelijkheden. Nieuws van DuurzameDemografie.be zelf zal je ook kunnen lezen tussen de nieuwsberichten.
  • Nieuwsbrief. Er is de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief. Enkele keren per jaar worden de nieuwsberichten gebundeld en verstuurd in een nieuwsbrief.
  • Zoekfunctie. De website heeft een eigen zoekfunctie waarmee je de gehele inhoud van de website (zowel pagina’s als nieuwsberichten) kan zoeken op woorden. De zoekfunctie kan je helemaal rechts bovenaan op de menubalk terugvinden. De archieven kan je zoeken op bepaalde zoekwoorden.

Foutjes gezien of opmerkingen over de nieuwe website? Laat het ons weten via het contactformulier.

De nieuwe website past in een bredere strategie van Duurzame Demografie om meer mensen te bereiken. We denken er bijvoorbeeld aan om later in het jaar een webwinkel te starten (voor promotiemateriaal) en om een vzw op te richten. We zijn ook in gesprek met gelijkaardige initiatieven uit andere Europese landen om een Europese koepelorganisatie op te richten. Wil je hier aan meewerken? Dan horen we het graag.

Bedankt voor jullie steun,
De Duurzame Demografie-ploeg