Het boek over overbevolking!


Het is zo ver, het eerste Belgische boek over één van de belangrijkste (maar onbesproken) onderwerpen van de 21ste eeuw is gepubliceerd. Het is te zeggen ‘bijna’, want de publicatie van het boek ‘We zijn met teveel’ is voorzien op 15 oktober 2021. Maar omdat we ons niet kunnen inhouden laten we jullie al weten dat het bijna zo ver is.

Het boek is geschreven door MinderMensen-oprichter Fons Jena en zijn (schrijf)avontuur begon in het najaar van 2018. Omdat hij niet kon blijven aanzien hoeveel misverstanden en onbegrip er de ronde deden over overbevolking vond hij het hoog tijd om een ‘Overbevolking voor dummies’ boek te schrijven. Het is uiteindelijk een redelijk omvangrijk boek geworden dat meer is dan een inleiding tot het onderwerp, het is ook een pleidooi geworden voor een herbergzame wereld en een inleidende cursus in ‘overbevolkingskunde’. De publicatie hebben we te danken aan de Nederlandse uitgeverij Eburon, uitgever van wetenschappelijke publicaties. Eburon heeft mooi werk geleverd en de auteur is er in geslaagd om de vele facetten van overbevolking op een duidelijke manier samen te brengen. De opinies en ideeën in het boek zijn in naam van de auteur en niet van MinderMensen vzw, maar we kunnen wel zeggen dat het boek de nagel op de kop slaagt.

Voor de promotie van het boek hebben we een speciale webpagina aangemaakt waar je – onder andere – het boek kan bestellen, rechtstreeks via MinderMensen vzw. Deze website is www.wezijnmetteveel.be. Je kan het boek ook bestellen via de uitgeverij en gezien het boek verdeeld wordt via het Centraal Boekhuis kan je het ook bestellen via boekenwinkels zoals Bol.com en de Standaard Boekhandel. Op de website kan je ook een promotieafbeelding vinden en ook flyers en affiches bestellen om de auteur mee te helpen met de promotie van het boek.

Het thema overbevolking meer op de voorgrond krijgen is misschien een uitdaging, één waar MinderMensen vzw zich graag voor wil blijven inzetten en gemotiveerd door het feit dat het bevolkingsthema steeds meer toegang krijgt!